De Federatie van Ondernemers in Leeuwarden
Heliconweg 52
8914 AT Leeuwarden
info@defederatie058.nl

Op 20 februari 2015 was het eindelijk zover. Door notaris Peter van Dijk van De Haan AGW Advocaten en notarissen werd de akte van oprichting van De Federatie van Ondernemers in Leeuwarden gepasseerd.

De voorzitters Anne van Vaals en Gerke Wispelwey ondertekenden de oprichtingsakte namens de oprichtende verenigingen: De Zwette en De Hemrik.

Albert van der Zee, die bij de ondertekening aanwezig was, wordt de eerste voorzitter van de nieuwe vereniging. Klaas van den Berg wordt de eerste secretaris.

De Federatie is de voortzetting van het Verenigde Bedrijfsleven Leeuwarden dat tot nu toe de belangen van de Leeuwarder ondernemers richting de overheid heeft behartigd. Het VBL was een overleg tussen een aantal ondernemersverenigingen in de gemeente Leeuwarden: de Zwette, de Hemrik, de Commerciële Club Leeuwarden, Zakenhart Leeuwarden, de Leeuwarder Ondernemers Club, Business Club Grou en het VBBL, een samenwerking tussen de verenigingen uit de dorpen van voormalig Boarnsterhim. Deze stap die na een zorgvuldige voorbereiding tot stand is gekomen is een eerste stap in de professionalisering van het georganiseerde bedrijfsleven in de gemeente.

Laat je reactie achter

Reageer als gast